1

1

1

1

1
1

1

1

1

1

1
1
Περιφέρεια Αττικής

gosafe.gov.gr

Η ομάδα της AccessLab, με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ανέπτυξε το Χαρτογραφικό Πόρταλ Προσβασιμότητας και Πλοήγησης GoSafe με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Αττικής.

 

O χρήστης (αναπηρικού) αμαξιδίου, αλλά και ένα εμποδιζόμενο άτομο (π.χ. γονέας με καρότσι μωρού), αποκτά τη δυνατότητα να εντοπίζει προσβάσιμες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις από το κινητό του, καθώς το Πόρταλ είναι mobile friendly. Επίσης, πλοηγείται μέσα από ασφαλείς προτεινόμενες διαδρομές με σκοπό την προσέγγιση ενός προσβάσιμου σημείου ενδιαφέροντος.

 

Το Πόρταλ αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χρησιμεύει στην αναπαράσταση δεδομένων που αφορούν στις αστικές υποδομές προσβασιμότητας και υποστηρίζει τη ψηφιακή διαχείριση της αστικής κινητικότητας. Μέσα από τις λειτουργίες του Πόρταλ, καθίσταται εφικτή η πρόβλεψη μελλοντικών αναγκών των Δήμων, προγραμματίζονται έργα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους δημότες και επισκέπτες.

 

Το Πόρταλ GoSafe λειτουργεί πιλοτικά για τους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου και Αλίμου από τον Οκτώβριο του ’19.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ PROJECT
Περίοδος υλοποίησης

Φεβρουάριος - Οκτώβριος 2019