1

1

1

1

1
1

1

1

1

1

1
1
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Προσβάσιμος τουρισμός

Η AccessLab ολοκλήρωσε επιτυχώς τον 2ο κύκλο επιτάχυνσης επιχειρήσεων του προγράμματος CapsuleT.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: capsuletaccelerator.gr/el/accesslab/

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οραματιστήκαμε την ανάπτυξη ενός ιστοτόπου με ολοκληρωμένη πληροφόρηση για προσβάσιμα καταλύματα και παραλίες, προσβάσιμους προορισμούς και τουριστικές διαδρομές, καθώς και εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα με αναπηρία.

 

Παράλληλα, αναπτύξαμε δύο νέες B2B λύσεις που απευθύνoνται σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

 

Η πρώτη αφορά στην επέκταση της μη κερδοσκοπικής mobile εφαρμογής Syros Access Point με την προσθήκη πληροφοριών για προσβάσιμα ξενοδοχεία και προσβάσιμες παραλίες στην Ερμούπολη Σύρου. Η AccessLab, αξιοποιώντας το Radical Access, αξιολόγησε την προσβασιμότητα του Blue Harmony Hotel και της παραλίας Κίνι στην Σύρο και στη συνέχεια συνέβαλε στην ενσωμάτωση σχετικών δεδομένων στην εφαρμογή.

 

Η δεύτερη λύση αφορά στην ανάπτυξη του AccessLab Hotel Collector, μιας mobile εφαρμογής για την απομακρυσμένη αξιολόγηση της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει τα κύρια στοιχεία της επιχείρησης, "ανεβάζει" σχέδια του ξενοδοχείου και απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την προσβασιμότητα των χώρων του. Ύστερα από επικοινωνία με την ομάδα της AccessLab, δέχεται εξειδικευμένες συμβουλές για κατασκευαστικές παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του χώρου του.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ (Διαύγεια)
Περίοδος συμμετοχής

Μάιος - Ιούνιος 2020


More Projects